Tuinadvies

Wie zich aangesproken voelt door mijn stijl van tuinieren wil ik graag advies op maat leveren. Mijn stijl kenmerkt zich door een rijke verscheidenheid aan soorten van vaste planten, die je uitnodigt om elke dag een rondje te lopen om te zien wat er nu weer uitgekomen is. Vogels en insecten voelen zich er thuis, omdat er altijd wat te eten voor ze te vinden is. Ze kunnen er schuilen, overwinteren en zich voortplanten.

Met mijn manier van aanleg is de je tuin of border eerst paar jaar onderhoudsintensief, maar na een paar jaar stug wieden, zal je beloond worden met borders, waar geen kale aarde meer te zien is en het onkruid dus ook geen kans meer heeft. Doordachte combinaties laten de charme van iedere afzonderlijke plant in zijn natuurlijke vorm zien. Mijn streven is altijd een tuin die er wild uitziet, maar het niet is! Voor eenvormige, ‘architectonisch verantwoorde’ ontwerpen moet je dus niet bij mij zijn. Ik heb me laten inspireren door de ontwerpen van Piet Oudolf, maar ik onderscheid me doordat ik combinaties bedenk met mijn eigen lievelingssoorten.

Hommels

Verschillende bloem- en bladvormen in grijspaars

Mijn streven is om daarbij te komen tot een tuin die zoveel mogelijk aan de volgende eisen voldoet:

  • Het hele jaar door boeiend om naar te kijken
  • Waarbij er altijd wat bloeit
  • De kleuren bij elkaar passen
  • De vormen en structuren contrasteren
  • De bladkleuren en texturen een afwisselen beeld geven

Ik kan je helpen

De vaste planten spelen bij mij altijd de hoofdrol.  Een- en tweejarigen kunnen echter een leuke aanvulling zijn, zeker de eerste jaren. Het zelfde geldt voor struiken. Bomen horen ook in een tuin, al is het er maar een. Niet alleen voor het verticale element, maar ook voor de vogels. Een gazon, als daar ruimte voor is, zorgt er voor dat er ook in de winter altijd kleur is, namelijk groen. Zo’n vlak in een kleur geeft rust, en het is gewoon lekker om op te liggen, zitten of spelen. Met verharding kan je beter spaarzaam omgaan.

Je kan bij mij terecht voor een heel tuinontwerp, of voor een enkele border. Of alleen voor soortadvies of een beplantingsplan. Samen combineren we dan jouw tuinwensen met mijn plantenideeën. Kom gerust langs of maak een afspraak, dan bespreken we samen wat ik voor je kan betekenen. Wie weet wat we samen voor moois kunnen bedenken!

Achtertuin in het jaar van aanleg (2019)
Start van een tuinontwerp

De kosten variëren van €200 tot € 300 voor een heel tuinontwerp, tot €50 à €100 voor een borderontwerp of een ander beplantingsadvies, exclusief BTW.