Wie ben ik

Ik ben Madelein Vreeken- Buijs, van huis uit bioloog. In mijn vrije uren ben ik het allerliefst in mijn tuin: bezig met planten, bezig met aarde. Of lekker zitten kijken en genieten van al het moois. Nadat ik altijd al met veel plezier in de tuin rond ons huis heb getuinierd, ben ik dik tien jaar geleden daarnaast begonnen met een volkstuin. Ik had wat meer vrije tijd gekregen omdat de kinderen uit huis waren zodat ik me kon gaan wijden aan mijn hobby, het kweken van vaste planten. Om een plantencollectie (sortiment) op te bouwen had ik meer ruimte nodig. Op die tuin ben ik gaan kweken met bijzondere vaste planten. Ik heb een opleiding gevolgd in Aalsmeer en heb verder mijzelf geoefend in het handwerk van de kweker: zaaien, verspenen, opkweken, scheuren, stekken en afleggen. En natuurlijk wat daar bij komt: grond bewerken, mesten en composteren.

In de tuin, alweer…

Plantenmarkt in de Hortus in Delft

Nadat ik al mijn vriendinnen en familie van planten had voorzien, heb ik mijn eerste webshop opgericht: prettyperennials.nl, om mijn overmaat aan planten te kunnen verkopen. Daarnaast huurde ik meerdere keren per jaar een kraam op een van de plantenmarkten in de regio. Dat was ik in 2020 ook weer van plan, maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Het programma met de markten waar ik in de toekomst aanwezig zal zijn , zal ik zodra dat mogelijk is op deze site publiceren. Op ons huidige adres is het gelukkig ook mogelijk om klanten te ontvangen, wat ik op de volkstuin niet kon. Zie daarvoor de contactgegevens onderaan de pagina.

De volkstuin had echter haar beperkingen. Zo had ik er geen elektriciteit, zodat ik in het voorjaar de kieming in de kas niet kon stimuleren met bodemwarmte, maar vooral het niet mogen verkopen van planten op het terrein vond ik een bezwaar. Mijn grote wens was daarom al heel lang om bij huis een tuin te hebben waar ik al mijn wensen kon vervullen en dat is in 2019 gerealiseerd. Mijn man en ik hebben we een huis laten bouwen in Leidschendam op een heel mooi plekje aan de rand van de gemeente. Het huis is helemaal naar onze wens en onze idealen gebouwd, met zo veel mogelijk natuurlijke materialen, leeftijdsbestendig en gebouwd volgens de Passiv-norm, dus maximaal geïsoleerd, zodat we geen gas nodig hebben en we onze eigen elektriciteit opwekken met zonnepanelen.  De tuin is groot genoeg om er al mijn favoriete planten in kwijt  te kunnen en heeft ook ruimte heb een kasje, een moestuin en ruimte voor mijn verkoopvoorraad.

Ons woonhuis, bouwjaar 2019